JAR Architecture

Bron Heulog

The client approached JAR Architecture to redesign an existing farmhouse that was set in 4 acres of land. The farmhouse was set against a northern bank which prevented much of the sun from reaching the living spaces at ground floor level. The kitchen and living room were particularly dark and gloomy. The property had grown over the years from an old farmhouse into a family dwelling. The building was not in poor repair generally, so no major demolition works, or extensions were necessary so we could work within the building fabric. Once the site survey was complete, we started to look at some concepts.

JAR Architecture redesigned the house by moving all living spaces to the first floor level. The bank was utilised to gain access by vehicle to the first floor level and the bedrooms were moved to the ground floor where it was cooler. Setting the living spaces at first floor level also allowed the client to take in the spectacular views from the first floor balcony.

Project Details

Location:

Conwy